Аджика з кабачків з помідорами пальчики оближеш на зиму – дуже смачне і апетитне блюдо! Така закуска стає особливо смачною, якщо використовувати в рецепті свіжі помідори. Натуральна, корисна, дуже пряна, вона стане відмінною добавкою для кулінарних шедеврів.


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Часник – 5 головок
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Перець червоний мелений – 2,5 ст. ложки
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Готувати аджику з кабачків з помідорами пальчики оближеш на зиму просто! Перед приготуванням аджики всі овочі потрібно промити і дати їм обсохнути. Свіжі кабачки відразу подрібнюємо в блендері, а зрілі потрібно очистити від шкірки і насіння.

Болгарський перець розрізаємо на половинки вичищаємо насіння, потім подрібнюємо в блендері і додаємо до кабачків.

Також подрібнюємо помідори та моркву.

Змішуємо всі овочі в кагані або каструлі, додаємо цукровий пісок, сіль, перець і рослинне масло. Розмішуємо і ставимо на вогонь варитися. На готування піде приблизно 50 хв. За 7-10 хв. до готовності додаємо в аджику пропущений через прес часник і оцет.

Готову страву розкладаємо в простерилізовані банки і закатуємо.

Приємного апетиту!

Аджика з кабачків пальчики оближеш Аджика з помідорів Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів і часнику класична Аджика класична Кабачки на зиму Консервовані кабачки Салат з помідорів, перцю і моркви