Аджика з кабачків з помідорами пальчики оближеш на зиму – дуже смачне і апетитне блюдо! Така закуска стає особливо смачною, якщо використовувати в рецепті свіжі помідори. Натуральна, корисна, дуже пряна, вона стане відмінною добавкою для кулінарних шедеврів.
Інгредієнти: на 3.5 л.
- Кабачки – 3 кг
- Морква – 0,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Часник – 5 головок
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Перець червоний мелений – 2,5 ст. ложки
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Готувати аджику з кабачків з помідорами пальчики оближеш на зиму просто! Перед приготуванням аджики всі овочі потрібно промити і дати їм обсохнути. Свіжі кабачки відразу подрібнюємо в блендері, а зрілі потрібно очистити від шкірки і насіння.
Болгарський перець розрізаємо на половинки вичищаємо насіння, потім подрібнюємо в блендері і додаємо до кабачків.
Також подрібнюємо помідори та моркву.
Змішуємо всі овочі в кагані або каструлі, додаємо цукровий пісок, сіль, перець і рослинне масло. Розмішуємо і ставимо на вогонь варитися. На готування піде приблизно 50 хв. За 7-10 хв. до готовності додаємо в аджику пропущений через прес часник і оцет.
Готову страву розкладаємо в простерилізовані банки і закатуємо.
Приємного апетиту!
Аджика з кабачків пальчики оближеш Аджика з помідорів Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів і часнику класична Аджика класична Кабачки на зиму Консервовані кабачки Салат з помідорів, перцю і моркви