З м’яких перестиглих помідорів можна приготувати сік або кетчуп, але можна зробити їх них і аджику. Додавши до м’яких помідорів яблуко, цибулю та моркву, ви отримаєте аджику з дивовижним смаком. Гостроту можете змінити кількістю гострого перцю. Спробуйте!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі (м’які) – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Яблука – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Перець чилі – 3 шт.
- Часник – 1 головка
- Морква – 2 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати аджику з м’яких помідорів, почистіть перці, цибуля і часник. Потім всі овочі добре вимийте і витріть рушником насухо. Потім овочі наріжте на шматочки і по черзі перекрутіть на м’ясорубку з дрібною решіткою.
Подрібнені овочі перекладіть в каструлю для гасіння або глибоку сковорідку. Краще аджику тушкувати на сковорідці, так як її площа більша і рідина випарується краще, ніж з каструлі. Насипте до овочів за своїм смаком сіль і все добре перемішайте.
Тушкуйте аджику з м’яких помідорів на невеликому вогні, не закриваючи сковорідку кришкою. Час гасіння – до 1 години. За цей час рідина повинна частково випаруватися і аджика стати густий.
Готову аджику перекладіть в стерильні баночки, загорніть прокип’яченими кришками. Потім баночки остудіть під махровим рушником і перенесіть в місце зберігання.
Вдалих заготовок!
Аджика без хрону Аджика з гострого перцю Аджика з помідорів Аджика з яблуками Аджика кавказька Аджика на зиму Гостра аджика Салат з помідорів, перцю і моркви