З м’яких перестиглих помідорів можна приготувати сік або кетчуп, але можна зробити їх них і аджику. Додавши до м’яких помідорів яблуко, цибулю та моркву, ви отримаєте аджику з дивовижним смаком. Гостроту можете змінити кількістю гострого перцю. Спробуйте!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі (м’які) – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Яблука – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати аджику з м’яких помідорів, почистіть перці, цибуля і часник. Потім всі овочі добре вимийте і витріть рушником насухо. Потім овочі наріжте на шматочки і по черзі перекрутіть на м’ясорубку з дрібною решіткою.

Подрібнені овочі перекладіть в каструлю для гасіння або глибоку сковорідку. Краще аджику тушкувати на сковорідці, так як її площа більша і рідина випарується краще, ніж з каструлі. Насипте до овочів за своїм смаком сіль і все добре перемішайте.

Тушкуйте аджику з м’яких помідорів на невеликому вогні, не закриваючи сковорідку кришкою. Час гасіння – до 1 години. За цей час рідина повинна частково випаруватися і аджика стати густий.

Готову аджику перекладіть в стерильні баночки, загорніть прокип’яченими кришками. Потім баночки остудіть під махровим рушником і перенесіть в місце зберігання.

Вдалих заготовок!

Аджика без хрону Аджика з гострого перцю Аджика з помідорів Аджика з яблуками Аджика кавказька Аджика на зиму Гостра аджика Салат з помідорів, перцю і моркви