Хочу поділитися рецептом ароматною і досить гострої аджики з гострого перцю і часнику. Приправа багата великою кількістю вітамінів. Вживання такої аджики запобігає зараження сезонними вірусними захворюваннями. Аджика відмінно поєднується з м’ясними та рибними стравами.


Інгредієнти: на 0.3 л.

  • Перець чилі – 15 шт.
  • Часник – 10 зуб.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати аджику з перцю і часнику? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для гострої аджики. Гострий перець вимийте і очистіть від насіння і серцевини з перегородками, попередньо надівши рукавички одноразові, щоб не обпектися гострим перцем.

Часник очистіть від лушпиння і промийте під водою.

Підготовлений гострий перець пропустити через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна, також можна використовувати блендер. Кількість часнику і гострого перцю регулюйте в залежності від власних смакових переваг.

Очищений часник пропустіть через прес, подрібніть за допомогою блендера, нарубаєте гострим ножем або натріть на дрібній тертці. Часник можна пропустити відразу разом з гострим перцем через м’ясорубку.

В отриману масу додайте необхідну кількість кухонної солі і ретельно перемішайте.

Потім влийте необхідну кількість рослинного масла.

Отриману масу перемішайте до однорідної консистенції. Підготуйте банки, ретельно вимийте банки і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.

Гостру аджику розкладіть по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Потім перемістіть аджику в холодильник на зберігання.

Приємного апетиту!

Аджика без помідорів Аджика з гострого перцю Аджика з гострого перцю без варіння Аджика на зиму Грузинська аджика Сира аджика