Хочу поділитися рецептом ароматною і досить гострої аджики з гострого перцю і часнику. Приправа багата великою кількістю вітамінів. Вживання такої аджики запобігає зараження сезонними вірусними захворюваннями. Аджика відмінно поєднується з м’ясними та рибними стравами.
Інгредієнти: на 0.3 л.
- Перець чилі – 15 шт.
- Часник – 10 зуб.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати аджику з перцю і часнику? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для гострої аджики. Гострий перець вимийте і очистіть від насіння і серцевини з перегородками, попередньо надівши рукавички одноразові, щоб не обпектися гострим перцем.
Часник очистіть від лушпиння і промийте під водою.
Підготовлений гострий перець пропустити через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна, також можна використовувати блендер. Кількість часнику і гострого перцю регулюйте в залежності від власних смакових переваг.
Очищений часник пропустіть через прес, подрібніть за допомогою блендера, нарубаєте гострим ножем або натріть на дрібній тертці. Часник можна пропустити відразу разом з гострим перцем через м’ясорубку.
В отриману масу додайте необхідну кількість кухонної солі і ретельно перемішайте.
Потім влийте необхідну кількість рослинного масла.
Отриману масу перемішайте до однорідної консистенції. Підготуйте банки, ретельно вимийте банки і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовці. Кришки закип’ятіть в каструлі або обдайте окропом.
Гостру аджику розкладіть по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Потім перемістіть аджику в холодильник на зберігання.
Приємного апетиту!
Аджика без помідорів Аджика з гострого перцю Аджика з гострого перцю без варіння Аджика на зиму Грузинська аджика Сира аджика