Варена аджика з болгарських перців, з помідорами і часником виходить неймовірно пряної, апетитною і корисною. Вона прикрасить ваші страви своїм насиченим смаком і ароматному! Не полінуйтеся заготовити кілька таких баночок на зиму!


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Болгарський перець солодкий – 6 кг
  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Часник – 2 головки
  • Масло рослинне – 1,5 л.
  • Перець чилі – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Петрушка – 1 пучок

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вареної аджики з перцю? Помідори промиваємо і перекручуємо через м’ясорубку. Перекладаємо все в каструлю, ставимо на вогонь і варимо на невеликому вогні 40 хв

і червоний Болгарський перець миємо, очищаємо від насіння і також прокручуємо через м’ясорубку.

Часник чистимо і дрібно подрібнюємо.

Змішуємо томатну масу з перцем і часником, додаємо подрібнену петрушку, сіль, цукор і рослинне масло. Доводимо масу до кипіння і продовжуємо варити на невеликому вогні 60 хв

Розкладаємо аджику в стерилізовані банки і щільно закатуємо.

Приємного апетиту!

Аджика Вогник Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика кавказька Аджика Кобра Аджика на зиму Гостра аджика