Варена аджика з болгарських перців, з помідорами і часником виходить неймовірно пряної, апетитною і корисною. Вона прикрасить ваші страви своїм насиченим смаком і ароматному! Не полінуйтеся заготовити кілька таких баночок на зиму!
Інгредієнти: на 5 арк.
- Болгарський перець солодкий – 6 кг
- Помідори свіжі – 4 кг
- Часник – 2 головки
- Масло рослинне – 1,5 л.
- Перець чилі – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Петрушка – 1 пучок
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареної аджики з перцю? Помідори промиваємо і перекручуємо через м’ясорубку. Перекладаємо все в каструлю, ставимо на вогонь і варимо на невеликому вогні 40 хв
і червоний Болгарський перець миємо, очищаємо від насіння і також прокручуємо через м’ясорубку.
Часник чистимо і дрібно подрібнюємо.
Змішуємо томатну масу з перцем і часником, додаємо подрібнену петрушку, сіль, цукор і рослинне масло. Доводимо масу до кипіння і продовжуємо варити на невеликому вогні 60 хв
Розкладаємо аджику в стерилізовані банки і щільно закатуємо.
Приємного апетиту!
Аджика Вогник Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Аджика кавказька Аджика Кобра Аджика на зиму Гостра аджика