Гостра аджика з петрушки з додаванням перцю чилі і болгарського перцю стане відмінним варіантом соусу до м’яса і овочів, який з гідністю замінить покупні кетчупи та соуси, які містять у своєму складі консерванти та добавки. Аджика складається повністю з натуральних інгредієнтів і не піддається термічній обробці, завдяки чому петрушка і овочі зберігають вітаміни і корисні речовини. Аджика готується абсолютно просто і швидко і не вимагає великих тимчасових витрат, необхідно лише підготувати зелень і овочі, після чого подрібнити їх на блендері.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Перець чилі – 80 гр.
  • Часник – 170 гр.
  • Петрушка – 300 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати аджику з петрушки на зиму просто! Петрушку ретельно промиваємо під прохолодною проточною водою, помістивши її в друшляк, потім викладаємо на кухонний рушник, щоб вона трохи висохла від води. Після чого нарізаємо його невеликими шматочками.

Болгарська і перець чилі промиваємо під проточною водою, викладаємо на рушник і даємо їм обсохнути від води. Потім перці розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Нарізаємо перець шматочками довільного розміру, щоб було зручно подрібнювати його на блендері. Часник чистимо і промиваємо.

Підготовлені петрушку і перець з часником подрібнюємо за допомогою блендера або пропускаємо через м’ясорубку.

В овочеве пюре додаємо сіль, цукор і оцет, перемішуємо, щоб спеції рівномірно розподілилися по овочам.

Готову аджику розподіляємо по простерилизованным баночках, закручуємо прокип’яченими кришками і ставимо в холодильник на зберігання.

Аджика Аджика без яблук Аджика з болгарським перцем Аджика кавказька Аджика Кобра Аджика пальчики оближеш на зиму Гостра аджика