Аджика з помідорів і кабачків з варінням на зиму – приголомшлива закуска! Звичайно, спеції можна додавати за смаком, але в іншому краще слідувати рецептом. Тоді аджика вийде в міру густий, дуже соковитою і ароматною. І стане добавкою для безлічі інших страв!
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Кабачки – 3 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Морква – 3 шт.
- Часник – 5 головок
- Масло рослинне – 200 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Корінь хрону – 2 шт.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування аджики з помідорів і кабачків з варінням на зиму? Промиваємо всі овочі, видаляємо черешки, чистимо моркву, зрізаємо з кабачків шкірку. Очищаємо від лушпиння часник.
Перці і кабачки очищаємо від насіння.
Всі інгредієнти потрібно перекрутити через м’ясорубку, крім часнику.
Додаємо в подрібнені овочі рослинне масло, цукровий пісок, томатну пасту, сіль, перець і подрібнений корінь хрону.
Ставимо масу на вогонь, доводимо її до кипіння і продовжуємо варити 40-50 хв., поки аджика не загусне. За 10 хв. до готовності вводимо столовий оцет і подрібнений яким зручним вам способом часник, розмішуємо.
Розкладаємо аджику в стерилізовані банки і закатуємо. Перевертаємо їх на кришки і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Також для впевненості, можна накрити покривалом.
Приємного апетиту!
Аджика Аджика з кабачків Аджика з помідорів, хріну і часнику Аджика з хріном Аджика з хріном і часником Аджика класична Гостра аджика з кабачків Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму