Насичений і яскравий смак аджики нагадає вам про взимку минулого літню пору і свіжих овочах. Моркву і яблука надають страві неповторну палітру смаків, без яких ви вже не зможете уявити приготування аджики.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Помідори свіжі – 2,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Яблука – 0,5 кг
- Сіль – 70 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло рослинне – 200 мл
- Перець чилі – 100 гр.
- Часник – 150 гр.
- Оцет столовий 9% – 200 мл
Процес приготування:
Готувати компот з абрикосів, вишень і яблук на зиму легко! Моркву очистіть, у перцю виріжте серцевину і насіння і підготовлені овочі вимийте під проточною водою.
Моркву натріть на тертці.
Томати перекрутіть на м’ясорубці в пюре, попередньо вирізаючи місце кріплення плодоніжки.
Болгарська і пекучий перець так само подрібніть в пюре.
Яблука розділіть ножем на 4 частини і видалити серцевину. Подрібніть в блендері або за допомогою м’ясорубки.
Складіть всі перемелені продукти в каструлю і розмішайте. Поставте на плиту і варіть після закипання на малому вогні 60 хвилин. Додайте масло, сипучі спеції, дрібно порубаний часник і оцет.
Перемішайте аджику і відразу ж розподіляйте по стерильним банкам і закупорюйте. Переверніть тару на кришки і накрийте рушником на добу.
Приємного апетиту!
Аджика варена Аджика з морквою Аджика з помідорів, перцю і моркви Аджика з яблуками Аджика на зиму Аджика пальчики оближеш на зиму