Смачна домашня аджика на основі помідорів – це незамінна закачування, яка повинна бути в кожному домі. У кожної господині, безумовно, є свій рецепт приготування. Сьогодні ми поділимося з вами нашим рецептом приготування аджики з яблуками. Смачна, в міру гостра і така домашня, її натуральний смак ніколи не сплутати з магазинною. Давайте приступимо до її приготування!
Інгредієнти: на 4 л.
- Помідори свіжі – 5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Яблука – 1 кг
- Часник – 300 гр.
- Перець чилі – 5 шт.
- Оцет столовий 9% – 150 мл
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Масло соняшникове – 120 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування аджики з помідорів і яблук на зиму? Спочатку підготуємо всі інгредієнти: помідори, перець і яблука промиваємо під проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули. У перцю видаляємо плодоніжки і насіння. Помідори розрізаємо навпіл і видаляємо плодоніжки. Моркву і часник чистимо і промиваємо. Яблука вибираємо тверді з кислинкою. Розрізаємо їх навпіл і чистимо від серцевини.
Всі підготовлені овочі, крім часнику і гострого перцю подрібнюємо блендером.
Подрібнені овочі викладаємо в глибоку каструлю, ставимо на середній вогонь і доводимо масу до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо овочі 2,5 години.
Через зазначений час у каструлю додаємо дрібно нарізаний гострий перець і пропущений через прес часник. Потім додаємо сіль і цукор, рослинне масло і оцет. Всі інгредієнти добре перемішуємо і проварюємо овочі ще протягом 30 хвилин, не забуваючи їх періодично помішувати.
Готову гарячу аджику знімаємо з вогню, розкладаємо по стерилізованим банкам і перевертаємо їх догори дном. Залишаємо аджику при кімнатній температурі до повного остигання, після чого прибираємо в темне прохолодне місце на збереження, де вона може зберігатися протягом кількох місяців.
Аджика Аджика без хрону Аджика варена Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів і часнику