Аджика, приготовлена з помідор, є чудовою заправкою для будь-якої страви. Подавати аджику з помідорів доречно до різного виду м’яса, рибних страв, а також гарнірів. У ній міститься безліч корисних речовин, які так необхідні організму в холодну пору року. Тому аджика з помідор – вдалий варіант для заготівлі на зиму.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Помідори свіжі – 2,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Часник – 150 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет столовий 9% – 25 мл

Процес приготування:

Як приготувати аджику з помідорів на зиму? Помідори слід промити, розрізати на кілька частин і пропустити через м’ясорубку.

Болгарська і гострий перець також промити, крупно нарізати, видаливши при цьому насіння. Часник очистіть від лушпиння. Далі підготовлені інгредієнти подрібнити за допомогою м’ясорубки.

В одній ємності з’єднайте всі перекручені овочі, додайте цукровий пісок і сіль, влийте рослинне масло і оцет. Все потрібно перемішати.

Далі ставимо томатну суміш на вогонь, після закипання проварюємо протягом 30 хвилин.

По готовності розподіляємо аджику по стерилізованим ємкостей, закриваємо їх щільно кришками. Повністю охолодити заготовку при кімнатній температурі, потім переміщаємо на зберігання в прохолодне місце.

Аджика з помідорів на зиму готова!

Приємного вам апетиту!

Аджика Вогник Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика Кобра Гостра аджика