Гостра й пікантна аджика без варіння – дивовижна добавка до м’ясних страв. Зберігати заготовку слід в холодильнику або холодному погребі. Смак свіжих томатів з гострим перцем і часником вигідно відрізняє цю аджику від магазинного або термічно обробленого продукту.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі – 600 гр.
- Перець чилі – 1 – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати сиру аджику з помідорів, для початку підготуйте всі потрібні для приготування аджики продукти і спеції на ваш смак. Томати повинні бути стиглі, щільні – наприклад, мікадо, щоб вони не давали багато соку.
Промийте томати, наріжте скибочками і потім очистіть і промийте часник. Надішліть інгредієнти в блендер і збийте їх до дрібної фракції.
Користуючись рукавичками промийте і очистіть перець чилі. Можете не видаляти насіння, тоді аджика вийде ще більш гострою. Наріжте перець на шматочки і додайте в блендер до томатів з часником, збийте продукти знову.
Ретельно перемішайте аджику з сіллю і спеціями в окремій ємності, спробуйте на смак і додайте те, чого не вистачає на ваш погляд.
Аджику укладіть в чисту суху стерильну банку, закрийте кришкою. Для зберігання аджики, приготовленої таким способом, підходить тільки холодне місце – холодильник, підвал, погріб.
Абхазька аджика Аджика без яблук Аджика з гострого перцю Аджика з гострого перцю без варіння Аджика з перцю Аджика з помідорів без варіння Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Гостра аджика