Аджика з зелених помідорів – це дуже смачна грузинська закуска. Її можна намазувати на бутерброди або додавати в гаряче. Вона виходить дуже смачною і пікантною. І зробить апетитніше будь-яку страву!


Інгредієнти: на 3.5 л.

  • Помідори зелені – 6 кг
  • Часник – 25 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Перець чилі – 4 шт.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати аджику із зелених помідор по-грузинськи просто! Всі овочі потрібно попередньо промити водою і очистити від лушпиння і насіння.

Потім подрібнюємо всі продукти (крім часнику і зелені) через м’ясорубку або ж блендером, як вам зручніше це зробити.

Ставимо на вогонь, солимо. Часник дрібно подрібнюємо і також додаємо в масу. Заливаємо олію і оцет і варимо ще 20 хв. на помірному вогні.

У гарячому вигляді розливаємо аджику в стерилізовані банки і закатуємо.

Приємного апетиту!

Аджика з болгарським перцем Аджика з гострого перцю Аджика з петрушкою Аджика з помідорів Аджика з помідорів і часнику класична Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Гостра аджика Зелені помідори на зиму