Аджика з помідорів – одна з найпопулярніших і неймовірно ароматних закусок на зиму. Дуже просто готувати її з допомогою мультиварки. З нею набагато легше стежити за температурою та часом. А тому нічого не пригорає і виходить дуже смачне і апетитне блюдо!


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Перець чорний мелений – 1 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 0.5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.33 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування аджики з помідорів в мультиварці. Помідори миємо, робимо хрестоподібний наріз із зворотного боку від черешка. Занурюємо в окріп на 10 хв, потім охолоджуємо під водою і знімаємо шкірку.

Занурюємо помідори блендером.

Перець також миємо й розрізаємо на половинки, очищаємо його від насіння. Нарізаємо перець досить великими шматочками, щоб вони не зварилися при готуванні.

Часник дрібно кришимо.

Змащуємо чашу мультиварки рослинним маслом. Викладаємо овочі і томатну масу, додаємо сіль і спеції. Встановлюємо режим «гасіння» на 1,5 години.

Розкладаємо аджику по стерилізованим банкам, закатуємо.

Приємного апетиту!

Аджика без яблук Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Гостра аджика Грузинська аджика