Аджика з помідорів – одна з найпопулярніших і неймовірно ароматних закусок на зиму. Дуже просто готувати її з допомогою мультиварки. З нею набагато легше стежити за температурою та часом. А тому нічого не пригорає і виходить дуже смачне і апетитне блюдо!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Перець чорний мелений – 1 кг
- Часник – 3 зуб.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 0.5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 0.33 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування аджики з помідорів в мультиварці. Помідори миємо, робимо хрестоподібний наріз із зворотного боку від черешка. Занурюємо в окріп на 10 хв, потім охолоджуємо під водою і знімаємо шкірку.
Занурюємо помідори блендером.
Перець також миємо й розрізаємо на половинки, очищаємо його від насіння. Нарізаємо перець досить великими шматочками, щоб вони не зварилися при готуванні.
Часник дрібно кришимо.
Змащуємо чашу мультиварки рослинним маслом. Викладаємо овочі і томатну масу, додаємо сіль і спеції. Встановлюємо режим «гасіння» на 1,5 години.
Розкладаємо аджику по стерилізованим банкам, закатуємо.
Приємного апетиту!
Аджика без яблук Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів і часнику Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Гостра аджика Грузинська аджика