Аджика з слив – пікантне доповнення до м’ясних страв. Таку аджику можна використовувати в якості начинки для бутербродів. Не можна не відзначити, що «градус» гостроти в даній заготівлі можна регулювати відповідно зі своїми уподобаннями. Тим, хто не любить занадто гостре, рекомендуємо звести до мінімуму кількість пекучого перцю в аджике.
Інгредієнти: на 0.25 л.
- Помідори свіжі – 0.5 кг
- Слива синя – 4 шт.
- Часник – 1 головка
- Перець чилі – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цукор-пісок – 0.5 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування аджики з слив без варіння. Промиваємо помідори. Після цього беремо кожен плід і робимо на ньому хрестоподібний надріз в області плодоніжки.
Опускаємо помідори в окріп. І залишаємо в такому положенні на п’ять хвилин.
Після цього приступаємо до зняття шкірки з помідор. Також знімаємо шкірку зі слив.
Після того, як зі слив і помідор ми видалили шкірку, приступаємо до їх подрібнення.
Це можна зробити за допомогою м’ясорубки, блендера або терки.
Очищаємо від лушпиння часник і дрібно рубаємо його. Промиваємо пекучий перець і подрібнюємо його таким же способом.
Болгарський перець промиваємо і також нарізаємо його дрібними шматочками.
З’єднуємо всі інгредієнти подрібнені в банку, перемішавши все, після цього додаємо в отриману масу сіль і цукор. Знову все перемішуємо. Аджика готова до вживання. Приємного апетиту!
Аджика Аджика без варіння Аджика без оцту Аджика з гострого перцю Аджика з перцю Гостра аджика Грузинська аджика