Насичена суха аджика може вийти тільки без додавання помідор в блюдо. Томати надають аджике м’якість і водянистість, а без них закуска виходить дуже щільним, сухий і гострою. За основу цього рецепта взяті солодкі перці, які вигідно підкреслюють смак аджики і роблять її насиченого за кольором.
Інгредієнти: на 1 л.
- Болгарський перець солодкий (червоний) – 1 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Часник – 5 – 6 зуб.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Оцет столовий 9% – 200 мл
Процес приготування:
Готувати аджику з солодкого перцю без помідор просто! Промийте солодкий перець в проточній воді, а потім очистіть його від насіннєвої кошики і видаліть плодоніжки. Гострий перець очистіть точно так само, а потім наріжте перці на не дуже дрібні шматочки.
Пропустіть перці через м’ясорубку або за допомогою блендера зробіть однорідну масу.
Можете злегка віджати сік з перців, а потім додайте очищений і пропущений через прес часник в суміш перців. Перемішайте. Вкладіть спеції і сіль з цукром, регулюючи смак аджики на свій розсуд.
Розподіліть заготовку з сухим стерильним банкам і закрутіть баночки стерильними кришками.
Готово!