Насичена суха аджика може вийти тільки без додавання помідор в блюдо. Томати надають аджике м’якість і водянистість, а без них закуска виходить дуже щільним, сухий і гострою. За основу цього рецепта взяті солодкі перці, які вигідно підкреслюють смак аджики і роблять її насиченого за кольором.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Болгарський перець солодкий (червоний) – 1 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Часник – 5 – 6 зуб.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 200 мл

Процес приготування:

Готувати аджику з солодкого перцю без помідор просто! Промийте солодкий перець в проточній воді, а потім очистіть його від насіннєвої кошики і видаліть плодоніжки. Гострий перець очистіть точно так само, а потім наріжте перці на не дуже дрібні шматочки.

Пропустіть перці через м’ясорубку або за допомогою блендера зробіть однорідну масу.

Можете злегка віджати сік з перців, а потім додайте очищений і пропущений через прес часник в суміш перців. Перемішайте. Вкладіть спеції і сіль з цукром, регулюючи смак аджики на свій розсуд.

Розподіліть заготовку з сухим стерильним банкам і закрутіть баночки стерильними кришками.
Готово!

Аджика Аджика без помідорів Аджика без стерилізації Аджика без хрону Аджика з гострого перцю Аджика кавказька Грузинська аджика Сира аджика