«Антонівка» – сорт кисло-солодких яблук, з яких можна приготувати безліч солодких страв. Але я хочу запропонувати рецепт незвичайної аджики з цим сортом яблук. Я часто готую таку аджику в урожайний на яблука рік. Аджика з яблуками прекрасно зберігається і нічим не поступається аджики з помідорів.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Перець чилі – 100 гр.
  • Морква – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Вода – 200 мл
  • Часник – 200 гр.
  • Сіль – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Оцет столовий 9% – 200 мл

Процес приготування:

Для того щоб приготувати аджику з яблуками Антонівка, підготуйте необхідні інгредієнти для аджики з яблуками. Морква вимийте, обсушіть і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Яблука, помідори, болгарський і гострий перець ретельно вимийте.

Очищену моркву натріть на крупній тертці, потім викладіть її в металеву ємність з товстим дном.

Яблука очистіть від серцевини, а потім натріть на крупній тертці. Викладіть в ємність до моркви.

Помідори очистіть від плодоніжок. Болгарський і гострий перець очистіть від серцевини. Овочі пропустіть через м’ясорубку або подрібніть до однорідної консистенції з допомогою блендера, потім вилийте до решти інгредієнтів. Ємність поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть аджику приблизно годину, періодично помішуючи.

Часник очистіть від лушпиння і промийте під водою. Потім подрібніть гострим ножем, пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці. Додати в овочеву масу. Після чого влийте необхідну кількість рослинної олії і столового оцту, додайте цукровий пісок і поварену сіль. Ретельно перемішайте.

Банки вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці. Кришки закип’ятіть в каструлі. Розкладіть гарячу аджику по стерильним банкам. Загорніть стерильними кришками з допомогою закаточной машинки. Гарячі банки переверніть догори дном. Закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження приблизно на добу. Потім приберіть в темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Аджика Аджика з гострого перцю Аджика з морквою Аджика з перцю Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика з помідорів, гострого перцю і часнику Помідори з яблуками на зиму