Томатна паста – незамінний продукт в приготуванні багатьох страв. Магазинні аналоги містять барвники та консерванти, тому приготування томатної пасти в домашніх умовах – відмінна ідея! Адже вона виходить корисною і, найголовніше, натуральної. На перший погляд може здатися, що приготувати томатну пасту складно, але це не так.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Яблука – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Лавровий лист – 8 шт.
  • Перець чорний горошок – 20 шт.
  • Гвоздика – 5 бутонів
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування томатної пасти без оцту на зиму. Помідори промийте, крупно поріжте. Ріпчасту цибулю очистіть, поріжте навпіл. Яблука промийте, розріжте на четвертинки, видалити серцевину. Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку. Подрібнені продукти помістіть в каструлю, перемішайте.

Поставте каструлю на вогонь, варити пасту протягом 60 хвилин, не забуваючи помішувати.

Додайте до вмісту каструлі цукор, сіль і необхідні спеції – лавровий лист, чорний перець, гвоздику, мелену корицю і червоний мелений перець. Все перемішайте. Продовжуйте варити томатну пасту ще протягом 3 годин.

Готову томатну пасту розподіліть по простерилизованным банкам, загорніть, остудіть при кімнатній температурі і перемістіть на зберігання в прохолодне місце. З усієї кількості продуктів на виході вийде близько 3 літрів томатної пасти.

Томатна паста без оцту на зиму готова!

Приємного вам апетиту!

Помідори з яблуками на зиму Томатна паста без оцту на зиму Томатна паста в домашніх умовах Томатна паста через м'ясорубку