Аджика з приємною кислинкою з мінімальної кількості інгредієнтів можна зробити погостріше або в міру пікантною на ваш вибір.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Яблука Антонівка – 0,5 кг
  • Перець чилі – 100 гр.
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Гвоздика – за бажанням
  • Часник – 3 головки
  • Оцет столовий 9% – 50 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування аджики з яблуками без моркви. Вимиті помідори і перці необхідно розрізати на великі частини.

Під час нарізки у перцю видаліть насіння і перетинки, а у помідорів – місце кріплення плодоніжки.

Яблука вимийте, зріжте шкірку і розріжте на часточки, вирізаючи серцевину.

Часник очистіть і пропустіть через прес.

Перекладіть всі інгредієнти в одну миску і перекрутіть на м’ясорубці.

Викладіть масу в каструлю і на середньому вогні доведіть до кипіння.

Всипте приправи, 1 ложку солі і добре перемішайте заготовку. Варіть її на малому вогні, помішуючи, протягом 15 хвилин.

Після цього часу, додайте часник.

Влийте олію і оцет, досипте потроху решту солі і готуйте далі ще 5 хвилин.

Розподіліть аджику по стерильним банкам і закупорьте прокип’яченими 10 хвилин кришками.

Переверніть тару і укрийте ковдрою на добу. Далі можете зберігати її навіть в кімнаті.

Приємного апетиту!

Аджика без хрону Аджика з гострого перцю Аджика з перцю Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика з яблуками і помідорами Грузинська аджика Помідори з яблуками на зиму