Аджика з приємною кислинкою з мінімальної кількості інгредієнтів можна зробити погостріше або в міру пікантною на ваш вибір.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Яблука Антонівка – 0,5 кг
- Перець чилі – 100 гр.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Гвоздика – за бажанням
- Часник – 3 головки
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування аджики з яблуками без моркви. Вимиті помідори і перці необхідно розрізати на великі частини.
Під час нарізки у перцю видаліть насіння і перетинки, а у помідорів – місце кріплення плодоніжки.
Яблука вимийте, зріжте шкірку і розріжте на часточки, вирізаючи серцевину.
Часник очистіть і пропустіть через прес.
Перекладіть всі інгредієнти в одну миску і перекрутіть на м’ясорубці.
Викладіть масу в каструлю і на середньому вогні доведіть до кипіння.
Всипте приправи, 1 ложку солі і добре перемішайте заготовку. Варіть її на малому вогні, помішуючи, протягом 15 хвилин.
Після цього часу, додайте часник.
Влийте олію і оцет, досипте потроху решту солі і готуйте далі ще 5 хвилин.
Розподіліть аджику по стерильним банкам і закупорьте прокип’яченими 10 хвилин кришками.
Переверніть тару і укрийте ковдрою на добу. Далі можете зберігати її навіть в кімнаті.
Приємного апетиту!
Аджика без хрону Аджика з гострого перцю Аджика з перцю Аджика з помідорів Аджика з помідорів і перцю Аджика з яблуками і помідорами Грузинська аджика Помідори з яблуками на зиму