Заготовлена таким методом алича – це не варення. Плоди зберігають м’якоть, практично не деформуються, виходять соковитими. А щоб зробити смак заготовки більш цікавим, в сироп додати апельсиновий сік. Така алича доповнить подачу будь-якого десерту, послужить чудовим супроводом сирників, млинців, вареників.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Алича – 800 гр.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Вода – 350 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимонна кислота – 14 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування аличі в сиропі на зиму без стерилізації. Аличу добре миємо, плоди з дефектами і потемнениями видаляємо. Кладемо в миску.

Засипаємо аличу цукром. Вичавлюємо сік з апельсина і вливаємо його в посуд до аличі з цукром. Додаємо воду і лимонну кислоту.

На повільному вогні прогріваємо плоди. Виділиться більше соку, алича має при цьому зберігати форму. Доводимо таким чином до кипіння і проварюємо аличу на мінімальному вогні сім хвилин.

Знімаємо з піти, даємо охолонути, наполягаємо дві години. Після цього знову нагріваємо на невеликому вогні до кипіння і варимо хвилин десять.

Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Аличу з сиропом фасуємо по банкам. Закручуємо кришками, даємо повністю охолонути. Прибираємо заготовку на зберігання в темне прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Варення з алычи Варенье