Заготівля для тих, хто більше любить натуральну текстуру ягід, а не варення. По суті, ми просто миємо й обсушуємо аличу і потім заливаємо її гарячим сиропом. Коштує така закачування всю зиму, алича виходить м’якою, ароматною, натуральної.
Інгредієнти: на 1 л.
- Алича – 900 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування аличі в сиропі з кісточками на зиму. Аличу добре промиваємо, плоди з дефектами прибираємо. Розсипаємо аличу на рушник і обсушуємо. В чисту банку кладемо аличу досить щільно.
Окремо варимо сироп. У каструлю вливаємо воду, всипаємо цукор, доводимо до кипіння і проварюємо пару хвилин.
заливаємо Гарячим сиропом аличу. Прикриваємо кришкою і ставимо стерилізуватися на водяну баню на десять хвилин.
Після стерилізації закатуємо банку кришкою. Перевертаємо заготівлю догори дном для перевірки герметичності і даємо повністю охолонути.
Прибираємо аличу на зберігання в темне прохолодне місце. Приємного апетиту!
Варення з алычи Варенье