Невеликі круглі пишні млинці, або американські панкейкі, дуже поширені в Америці, там вони входять до складу практично будь-якого сніданку. Готуються легко і швидко.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Молоко коров’яче – 2 склянки
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Олія соняшникова – 3 – 4 ст. л.
Процес приготування:
Готувати американські панкейкі просто! Збийте яйця з сіллю і цукром до появи піни. Додайте склянку молока, перемішайте, частинами всипайте просіяне борошно, постійно збивайте тісто віночком, щоб не утворилося грудочок. Влийте ще один стакан молока і розмішайте тісто ще раз.
Погасіть соду оцтом і додайте її в тісто. Додайте соняшникову олію, розмішайте і залиште тісто на 5-10 хвилин.
Розігрійте сковороду на середньому вогні випікайте невеликі млинці з двох сторін. Перевертайте млинці на іншу сторону, коли на поверхні почнуть з’являтися і тріскати бульбашки.
Подавайте млинці відразу після приготування з фруктами, сметаною або варенням.
Приємного апетиту!
Американські млинці Панкейкі Панкейкі без розпушувача Панкейкі з содою Панкейкі класичні Панкейкі на молоці