Невеликі круглі пишні млинці, або американські панкейкі, дуже поширені в Америці, там вони входять до складу практично будь-якого сніданку. Готуються легко і швидко.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 3 – 4 ст. л.

Процес приготування:

Готувати американські панкейкі просто! Збийте яйця з сіллю і цукром до появи піни. Додайте склянку молока, перемішайте, частинами всипайте просіяне борошно, постійно збивайте тісто віночком, щоб не утворилося грудочок. Влийте ще один стакан молока і розмішайте тісто ще раз.

Погасіть соду оцтом і додайте її в тісто. Додайте соняшникову олію, розмішайте і залиште тісто на 5-10 хвилин.


Розігрійте сковороду на середньому вогні випікайте невеликі млинці з двох сторін. Перевертайте млинці на іншу сторону, коли на поверхні почнуть з’являтися і тріскати бульбашки.

Подавайте млинці відразу після приготування з фруктами, сметаною або варенням.

Приємного апетиту!

Американські млинці Панкейкі Панкейкі без розпушувача Панкейкі з содою Панкейкі класичні Панкейкі на молоці