Любителі будь-якого роду млинців оцінять цей рецепт по достоїнству. Замість борошна використовуємо манку, за рахунок чого випічка виходить м’яка і ніжна. Панкейкі можна подати з джемом, медом або сметаною з чашкою гарячого ароматного чаю.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Кефір – 1 склянка
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – на кінчику ножа
  • Масло вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

Готувати панкейкі без борошна просто! Висипте манку в глибоку тарілку.

Кефір кімнатної температури, додайте в крупу, розмішайте і залишіть на 30 хвилин, щоб манка набухла.

Окремо змішайте яйця, сіль і цукор протягом декількох хвилин, можна скористатися блендером або міксером.

Перекладіть яєчну суміш в манку і перемішайте.

Масло розтопити в мікрохвильовці 1-2 хвилини і влийте в миску з тестом.

Всипте соду, розмішайте і відставте в сторону на 10 хвилин. щоб кефір її загасив.


На гарячу сковороду викладайте тісто ложкою і смажте з двох сторін по 2 хвилини до рум’яного кольору і складайте один на одного.

Приємного апетиту!

Американські млинці Американські панкейкі Панкейкі Панкейкі без розпушувача Панкейкі класичні ПП панкейкі