Смачні і ароматні панкейкі можна з легкістю приготувати без яєць. Цей рецепт гарний тим, що його можна запропонувати навіть вегетаріанцям – відсутність яєць у складі робить ці американські млинці пісними і еко-доброзичливими.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Кефір – 0,5 л.

Процес приготування:

Приступимо до готування панкейків без яєць. З’єднайте кефір з сіллю, цукром і содою. Гарненько перемішайте інгредієнти і залиште суміш хвилин на десять-п’ятнадцять.

Обережно просійте борошно в миску з кефіром, додайте рослинне масло і гарненько вимісіть тісто для панкейків.

Панкейкі потрібно випікати на сухій сковороді без олії, з двох сторін. Як тільки на поверхні млинчика з’явилися пухирці, перевертайте млинець і випікайте до готовності.

Готові смачні панкейкі подавайте гарячими. Для краси і смаку полийте стопку млинців з медом, шоколадом або кленовим сиропом.

Дуже смачно!

Американські млинці Панкейкі Панкейкі без розпушувача Панкейкі з содою Панкейкі класичні