Апельсиновий бісквіт, десерт, який відрізняється не тільки своєю ніжною і легкою текстурою, але і приголомшливим цитрусовим ароматом. Завдяки цьому страви холодні зимові вечори в компанії близьких стануть набагато тепліше і затишніше. Незаперечною перевагою апельсинового бісквіта є простота в приготуванні і нехитрий набір інгредієнтів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Апельсин – 2 шт.
- Ванілін – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати апельсиновий бісквіт. Білки і жовтки поділяємо. Жовтки з’єднайте з цукром і ретельно збиваємо за допомогою міксера.
У збиту жовтково-цукрову суміш поступово вводимо просіяне борошно, не припиняємо перемішувати.
В окремій ємності збиваємо білки, сполучені з сіллю. Білки з сіллю повинні перетворитися в пружну піноподібну масу.
Білки відправляємо в загальну масу до жовтків з борошном. Туди ж відправляємо рослинна олія, сік, вичавлений з двох апельсинів. Все ретельно перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо і виливаємо в неї тісто. Потім відправляємо його в духовку, розігріту до 170 градусів на п’ятдесят хвилин.
Бісквіт перед подачею необхідно остудити.
Бісквіт Бісквіт в духовке Бісквіт в духовці класичний Бісквіт з рослинним маслом Ванільний бісквіт