Цей рецепт сподобається всім любителям цитрусових. Цедра і сік апельсина додадуть унікальний смак і аромат і, на мій погляд, такий рецепт є один з найкращих варіантів кексів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 125 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Цедра апельсина – 1 шт.
- Апельсиновий сік – 100 мл
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Як приготувати апельсиновий кекс в хлібопічці? Почнемо з того, що необхідно натерти цедру апельсина, що надасть унікальний аромат готового кексу.
Далі вичавлюємо сік одного апельсина. Він вийде з м’якоттю.
В суху ємність розбиваємо яйця і додаємо цукор, потім ванільний цукор, а так само сіль, все ретельно збиваємо міксером до пишної маси.
Кидаємо шматочок підталого вершкового масла до яєчної суміші. Також можливо розтопити масло на плиті або в мікрохвильовій печі, але перед додаванням в тісто обов’язково дати йому охолонути. Додаємо цедру і апельсиновий сік. Продовжуємо збивати блендером на малих обертах або ж все перемішуємо ложкою.
В окремій ємності змішати пшеничне борошно з розпушувачем. Спочатку просіваємо борошно, а після повільно додаємо розпушувач, одночасно все перемішуючи.
Викласти тісто у форму хлібопічки, заздалегідь змащену маслом. Розрівнюємо поверхню. Опускаємо в нішу хлібопічки, закриваємо, вибираємо режим «Випічка» або «Кекс». На хлібопічці встановлюємо час готування на 60 хвилин і чекаємо фінального сигналу.
Після звукового сигналу дістаємо ємність і даємо кексу трохи охолонути протягом 10-15 хвилин. Приємного апетиту!
Бісквітні кекси Кекси Кекси без молока Кекси в хлібопічці Кекси з родзинками в хлібопічці