останнім часом приловчилася готувати асорті з огірків і помідорів у 3-літрових банках на зиму. Так овочі швидше з’їдаються і не киснуть в холодильнику. Овочі виходять хрусткими і соковитими, чудово підійдуть в якості закуски на будь яке свято.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 0.8 кг
- Помідори свіжі – 0.8 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Парасольки кропу – за смаком
- Селера – за смаком
- Корінь хрону – за смаком
- Перець чилі – за смаком
- Оцет яблучний 6% – 6 ст. л.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Суміш перців – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування асорті огірків і помідорів на зиму в 3-літрових банках? Перш за все, банки вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані. Вимийте огірки і помідори. У огірків обріжте кінчики. Промийте гострий перець, листя селери і парасольки кропу. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте кільцями. Очистіть корінь хрону.
На дно стерильних банок викладіть парасольки кропу, гілочки селери, кільця ріпчастої цибулі, часник, кілька шматочків кореня хрону і половину гострого перцю. Огірки вертикально додайте в банку. Огірки вибирайте середнього, бажано однакового розміру. Зверху викладіть пару гілочок селери.
Помідори проколіть навколо плодоніжки з допомогою зубочистки в декількох місцях. Це робиться для того, щоб вони не потріскалися. Потім покладіть їх поверх огірків. Помідори вибирайте міцні і невеликі за розміром. Зверху покладіть шматочок гострого перцю і листя селери.
Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Заповнені банки залийте заздалегідь підготовленим окропом.
Накрийте стерильними кришками і залиште приблизно на 25-30 хвилин.
У каструлю налийте приблизно 2 літри води, додайте цукровий пісок і сіль, перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і варіть приблизно 5 хвилин на повільному вогні. Воду з банок злийте геть, а приготовленим маринадом залийте овочі, накрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин.
Після закінчення часу акуратно злийте воду в каструлю, скориставшись кришкою з отворами. Поставте на вогонь, додайте суміш перців.
Доведіть до кипіння і влийте яблучний оцет. Перемішайте і відразу зніміть з вогню.
Скориставшись ополоником, приготовленим маринадом залийте банки з асорті з огірків і помідорів.
Банки з овочами загорніть стерильними кришками з допомогою закаточной машинки, переверніть їх догори дном. Потім закутати теплою ковдрою або рушником і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу.
Потім переверніть банки і перемістіть в темне прохолодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Асорті огірки з помідорами в 3-х літрових банках на зиму Мариновані огірки з помідорами асорті на зиму Солодкі мариновані огірки з помідорами на зиму