Представлений вашій увазі рецепт – салат Ніжинський з огірків і помідорів на зиму – це ще один варіант приготування улюбленого салату, який має свою особливість: у його склад крім основного інгредієнта – огірків, входять також помідори. Незважаючи на те, що цей рецепт не є класичним, він користується великою популярністю.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 2,5 кг
  • Помідори свіжі – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 600 гр.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Лавровий лист – 13 шт.
  • Перець чорний горошок – 20 шт.
  • Для маринаду: (на одну 3-х літрову банку:) –
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Як почати готувати салат Ніжинський з огірків і помідорів на зиму? Ретельно промиваємо огірки, після чого замочуємо їх у холодній воді на пару годин. Завдяки цій маніпуляції наші огірочки вийдуть дуже хрусткими.

Після цього зливаємо воду і нарізаємо огірки кільцями товщиною приблизно півсантиметра.

Наступний крок – промиваємо помідори. Цибулю очищаємо від лушпиння.

Чисті помідори нарізаємо часточками невеликого розміру.

Цибулю нарізаємо кільцями.

Тепер займемося маринадом. Підготуйте всі необхідні для його приготування інгредієнти. Крім цього попередньо банки пастеризують. Спочатку їх потрібно вимити з використанням харчової соди, потім ретельно вимийте, після чого стерилізуємо над парою протягом десяти хвилин. Кришки опускаємо в киплячу воду на одну хвилину.

Тепер займемося розкладкою інгредієнтів по банкам. У кожну відправляємо по гілочці петрушки, кілька горошин перцю, а також лавровий лист. Після цього шарами викладаємо приблизно шість огіркових колечок і 2-3 цибулеві кільця і 2-3 часточки помідора.

Заповнюємо повністю банку, чергуючи шари у такій послідовності, як це було зазначено вище.

Коли банку буде заповнена, зверху укладаємо ще кілька горошин перцю, лавровий лист і гілочку петрушки.

Далі в кожну банку відправляємо оцет і рослинне масло.

Туди ж відправляємо сіль і цукор.

Залишаємо наші заготовки в такому вигляді на півгодини для того, щоб овочі пустили сік. Після цього приступимо до стерилізації: на дно великої каструлі укладаємо вафельний рушник, ставимо на нього банки з заготовками, потім заповнюємо каструлю водою таким чином, щоб рівень води досягав плічок банки. Стерилізуємо наш салат на середньому вогні приблизно двадцять п’ять хвилин.

Наступний крок – закочує наші заготовки кришками.

Салат «Ніжинський» з огірків і помідорів готовий! Приємного апетиту!

Мариновані огірки з помідорами асорті на зиму Салат " овочеве асорті на зиму Салат з огірків з цибулею на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салат з огірків, помідорів і цибулі Салат з переросли огірків на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салати без перцю на зиму