останнім часом приловчилася готувати асорті з огірків і помідорів у 3-літрових банках на зиму. Так овочі швидше з’їдаються і не киснуть в холодильнику. Овочі виходять хрусткими і соковитими, чудово підійдуть в якості закуски на будь яке свято.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 0.8 кг
  • Помідори свіжі – 0.8 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Парасольки кропу – за смаком
  • Селера – за смаком
  • Корінь хрону – за смаком
  • Перець чилі – за смаком
  • Оцет яблучний 6% – 6 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Суміш перців – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування асорті огірків і помідорів на зиму в 3-літрових банках? Перш за все, банки вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані. Вимийте огірки і помідори. У огірків обріжте кінчики. Промийте гострий перець, листя селери і парасольки кропу. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте кільцями. Очистіть корінь хрону.

На дно стерильних банок викладіть парасольки кропу, гілочки селери, кільця ріпчастої цибулі, часник, кілька шматочків кореня хрону і половину гострого перцю. Огірки вертикально додайте в банку. Огірки вибирайте середнього, бажано однакового розміру. Зверху викладіть пару гілочок селери.

Помідори проколіть навколо плодоніжки з допомогою зубочистки в декількох місцях. Це робиться для того, щоб вони не потріскалися. Потім покладіть їх поверх огірків. Помідори вибирайте міцні і невеликі за розміром. Зверху покладіть шматочок гострого перцю і листя селери.

Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі. Заповнені банки залийте заздалегідь підготовленим окропом.

Накрийте стерильними кришками і залиште приблизно на 25-30 хвилин.

У каструлю налийте приблизно 2 літри води, додайте цукровий пісок і сіль, перемішайте і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і варіть приблизно 5 хвилин на повільному вогні. Воду з банок злийте геть, а приготовленим маринадом залийте овочі, накрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин.

Після закінчення часу акуратно злийте воду в каструлю, скориставшись кришкою з отворами. Поставте на вогонь, додайте суміш перців.

Доведіть до кипіння і влийте яблучний оцет. Перемішайте і відразу зніміть з вогню.

Скориставшись ополоником, приготовленим маринадом залийте банки з асорті з огірків і помідорів.

Банки з овочами загорніть стерильними кришками з допомогою закаточной машинки, переверніть їх догори дном. Потім закутати теплою ковдрою або рушником і залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу.

Потім переверніть банки і перемістіть в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Асорті огірки з помідорами в 3-х літрових банках на зиму Мариновані огірки з помідорами асорті на зиму Солодкі мариновані огірки з помідорами на зиму