Сьогодні ми з вами приготуємо ніжні мереживні млинці. Ажурні вони виходять за рахунок насичення тесту бульбашками повітря. Насичення тесту відбувається під час додавання в нього гашеного соди. Коли повітря лопається на сковороді – на млинці з’являються порожнечі і млинець виходить ніби ажурний. Чим більше соди – тим ажурніше млинці. Головне – не переборщити, адже присмак соди – це не зовсім те, що хочеться відчувати в млинчиках.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 1 л
- Яйце – 3 шт.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати ажурні млинці просто! У глибоку миску наливаємо розігріту до 40-45 градусів молоко, додаємо яйця, сіль і цукор. Збиваємо тісто за допомогою віночка до пишної піни. Потім додаємо в тісто соду, гашену оцтом і просіяне борошно. Тісто добре вимішуємо, щоб не було грудочок.
В самому кінці замісу тісто додаємо рослинне масло, добре перемішуємо і залишаємо тісто при кімнатній температурі на 50-60 хвилин. Тісто настоїться, і млинці вийдуть більш повітряні.
Після того, як тісто настоялося, приступаємо до приготування млинців. Сковороду з антипригарним покриттям ставимо розігріватися на вогонь. Сковороду змащуємо невеликою кількістю рослинного масла і наливаємо в центр сковороди 2-3 столові ложки тіста. Розподіляємо тісто по сковороді тонким шаром і обсмажуємо млинець з обох боків до золотистого кольору.
Готові млинці в теплому вигляді подаємо на стіл з медом, джемом або свіжими ягодами. Приємного апетиту!
Млинці на Масляну Млинці на молоці з содою Млинці на молоці класичні Солодкі млинці на молоці Тонкі млинці