Сьогодні представляю вашій увазі рецепт бабусиної супу з галушками на курячому бульйоні.Для ситності і кольору додаємо картоплю і моркву. Ну а сама смачна і цікава частина супу – це, звичайно, галушки. Готуємо їх з рідкого тіста і варимо прямо в бульйоні. Виходять вони повітряними і соковитими. Секрет «невагомої» тесту – в додаванні добре збитого білка. Подаємо такий суп обов’язково гарячим або теплим, посипавши подрібненим кропом. Тарілка такого страви миттєво зігріє і підніме настрій.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Курка – 500 гр.
- Вода – 2 л
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 5 – 7 ст. л.
- Молоко коров’яче – 130 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 4 – 5 шт.
- Перець запашний – 2 – 3 шт.
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Кріп – 0.5 пучка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бабусиної супу з галушками на курячому бульйоні? Першим ділом готуємо курячий бульйон. Для цього курку промиваємо, розрізаємо на частини при необхідності і поміщаємо в каструлю. Вливаємо воду, ставимо каструлю на плиту.
Доводимо воду з куркою до кипіння, знімаємо шумівкою піну і варимо при повільному кипінні протягом сорока-сорока п’яти хвилин. На початку варіння відразу додаємо сіль за смаком, лавровий лист і горщики чорного і запашного перцю.
Після закінчення зазначеного часу варіння курку виймаємо і остуджуємо до комфортної температури.
Паралельно з варінням бульйону робимо овочеву засмажку. У сковороді розігріваємо трохи олії і викладаємо в нього подрібнену ріпчасту цибулю і порізану на тонкі брусочки моркву.
Доводимо овочі до легкого зарум’янювання і опускаємо в бульйон.
Знімаємо куряче м’ясо з кісток і також викладаємо в бульйон.
Потім закладаємо порізаний на шматочки картоплю і продовжуємо варити все разом п’ятнадцять-двадцять хвилин.
Поки вариться суп, готуємо тісто для галушок. Для цього розбиваємо яйце і відокремлюємо білок від жовтка.
В миску викладаємо жовток, м’яке вершкове масло, щіпку солі і розтираємо все разом.
Вливаємо молоко, підсипаємо борошно – замішуємо однорідне еластичне тісто.
Окремо збиваємо білок до стійкої піни. Викладаємо піну в замішане тісто і акуратно перемішуємо зверху вниз.
Тісто виходить трохи густіше, ніж на оладки.
Набираємо отримане тісто чайною ложкою (наповнюємо ложку приблизно на третину, так як галушки збільшуються при варінні) і опускаємо в киплячий суп. Щоб тісто швидше йшло в бульйон, виштовхуємо його другий чайною ложкою, як показано на фото. Варимо галушки не більше п’яти хвилин.
Коли галушки будуть готові, вони спливуть на поверхню. Вимикаємо плиту. Пробуємо суп на смак і при необхідності додаємо більше солі.
Кріп миємо й подрібнюємо. Засипаємо зелень на суп. Даємо страві настоятися десять-п’ятнадцять хвилин під кришкою.
Готовий суп розливаємо по глибоким порційних тарілках і подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Галушки для супу Галушки для супу з борошна та яєць