Ледачі баклажани вогник – рецепт, який родом з далеких 90-х. Закуска виходить гостренькі, апетитна, з характерним ароматом. Не упускайте можливість побалувати себе смачними баклажанами в зимовий час і заготовте їх заздалегідь у невеликих банках.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Баклажан – 0,5 кг
  • Помідори свіжі – 400 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Оцет яблучний 6% – 20 мл
  • Масло рослинне – 70 мл

Процес приготування:

Готувати баклажани на зиму вогник без смаження просто! Баклажани промийте, видаліть хвостики і наріжте плоди великими кружечками.

Посоліть баклажани зі всіх сторін і залиште хвилин на двадцять у мисочці, щоб вони пустили сік і вийшла гіркота.

В цей же час промийте і перці очистіть, видаліть насіння, а самі плоди дрібно наріжте.

Потім промийте томати і наріжте їх на дрібні шматочки.

Часник очистіть і промийте, подрібніть.

Баклажани промийте, томати збийте в блендері і відправте всі інгредієнти в каструлю на варіння. Близько півгодини баклажани повинні кипіти під кришкою. Посоліть і поперчіть їх, додайте оцет в самому кінці готування.

Розподіліть заготовку в стерильні банки і відразу ж загорніть. Коли баночки охолонуть, приберіть заготовку на зберігання в зручний темне місце.

Баклажани в аджике на зиму Баклажани з часником на зиму Гострий салат з баклажанів на зиму Гострі баклажани на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салати з баклажанів на зиму