Ледачі баклажани вогник – рецепт, який родом з далеких 90-х. Закуска виходить гостренькі, апетитна, з характерним ароматом. Не упускайте можливість побалувати себе смачними баклажанами в зимовий час і заготовте їх заздалегідь у невеликих банках.
Інгредієнти: на 1 л.
- Баклажан – 0,5 кг
- Помідори свіжі – 400 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Оцет яблучний 6% – 20 мл
- Масло рослинне – 70 мл
Процес приготування:
Готувати баклажани на зиму вогник без смаження просто! Баклажани промийте, видаліть хвостики і наріжте плоди великими кружечками.
Посоліть баклажани зі всіх сторін і залиште хвилин на двадцять у мисочці, щоб вони пустили сік і вийшла гіркота.
В цей же час промийте і перці очистіть, видаліть насіння, а самі плоди дрібно наріжте.
Потім промийте томати і наріжте їх на дрібні шматочки.
Часник очистіть і промийте, подрібніть.
Баклажани промийте, томати збийте в блендері і відправте всі інгредієнти в каструлю на варіння. Близько півгодини баклажани повинні кипіти під кришкою. Посоліть і поперчіть їх, додайте оцет в самому кінці готування.
Розподіліть заготовку в стерильні банки і відразу ж загорніть. Коли баночки охолонуть, приберіть заготовку на зберігання в зручний темне місце.
Баклажани в аджике на зиму Баклажани з часником на зиму Гострий салат з баклажанів на зиму Гострі баклажани на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салати з баклажанів на зиму