Проста і смачна заготовка з баклажанів з часником. Спосіб заготівлі з мінімальною термічною обробкою дозволяє зберегти максимум користі і вітамінів цього смачного овоча.
Інгредієнти: на 2 л.
- Баклажан – 8 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Оцет столовий 9% – 50 гр.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати баклажани на зиму без помідор, їх вимийте, обріжте кінці. Великі овочі наколіть виделкою в декількох місцях.
Часник очистіть і сполосніть.
Закип’ятіть 5 л. води і покладіть у воду баклажани на 6 хвилин.
Вимийте і стерилізуйте банки. Прокип’ятіть 10 хвилин кришки.
На дно тари покладіть часник, сіль, цукор і влийте оцет.
Перекладіть баклажани в банку щільно один до одного влийте окремо підготовлену киплячу воду до верху тари і закупорьте кришкою.
Переверніть банку, трохи струсніть, щоб розподілилися сипучі спеції, і перевернутими поставте тару в затишне місце без протягів. Укрийте банку щільною тканиною і залиште на ніч повільно остигати.
Приємного апетиту!
Баклажани на зиму Баклажани як гриби на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салати з баклажанів на зиму