Для любителів гострих страв пропоную приготувати гостру закуску з баклажанів на зиму. Пікантна закуска стане улюбленою вашої заготівлею. Ароматна холодна закуска прикрасить ваш стіл і привнесе яскраву нотку вашим стравам.


Інгредієнти: на 8 арк.

  • Болгарський перець солодкий – 8 шт.
  • Баклажан – 3 кг
  • Часник – 5 головок
  • Перець чилі – 10 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 500 мл
  • Оцет столовий 9% – 500 мл
  • Вода – 4 л

Процес приготування:

Готувати гостру закуску з баклажанів на зиму просто! Ретельно вимийте стиглі і красиві баклажани.

Просушіть баклажани наріжте кружечками завтовшки не більше одного сантиметра. У глибоку каструлю налийте необхідну кількість питної води, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Влийте столовий оцет і посоліть за смаком. Знову доведіть до кипіння і викладіть підготовлені баклажани. Зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин.

Після закінчення часу злийте баклажани через сито або друшляк, залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла і повністю остудіть.

Ретельно вимийте болгарський і гострий перець. Очистіть їх від насіння і серцевини. Часник очистіть від лушпиння і промийте.

Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку, також можна скористатися кухонним комбайном або блендером. В подрібнену гостру масу влийте необхідну кількість рослинного масла і додайте сіль. Ретельно перемішайте.

Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Шматочки баклажанів умочіть в підготовлену масу.

Стерильні банки повністю заповніть баклажанами в гострій заливці.

Заповнені банки помістіть в широку каструлю, на дно якої попередньо застеліть кухонним рушником. Налийте теплої води по плечики банок.

Накрийте стерильними кришками, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і стерилізують гостру закуску з баклажанів 25-30 хвилин.

Акуратно вийміть гарячі банки з закускою з баклажан, закрутіть стерильними кришками або загорніть з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з баклажанами догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Баклажани з перцем на зиму Гострий салат з баклажанів Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму