Баклажани відмінно виходять на вугіллі, особливо якщо загорнути їх попередньо у фольгу. Баклажани, приготовані таким чином, зберігають соковитість і аромат і при цьому стають ніжними і тануть у роті. Ця прекрасна закуска стане родзинкою літнього вечора, адже баклажани добре поєднуються з шашликом.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Баклажан – 5 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати баклажани на вугіллі в фользі? Баклажани ретельно промити, просушити на кухонному рушнику. На кожному овоче зробити надрізи виделкою.
Кожен баклажан загорнути у фольгу в три шари.
На тліючих вугіллях смажити баклажани у фользі близько 20 хвилин. Не забувайте постійно перевертати баклажани. Коли баклажани стануть відчутно м’якими, зняти овочі з вогню.
Фольгу розгорнути, акуратно витягти з неї баклажани.
По всій довжині кожного баклажана зробити надріз.
Вийняти м’якоть баклажанів. Викласти її на порційні тарілки, полити утворився соком, при необхідності посолити і поперчити баклажани на вугіллі в фользі за смаком. Приємного апетиту!
Баклажани на мангалі Овочі гриль на мангалі