Гострі баклажани з часником популярні під час застіль: пікантна закуска, ароматна, підходить практично до будь-яких страв. При бажанні кількість гіркого перцю можна трохи зменшити.
Інгредієнти: на 3 л.
- Баклажан – 5 кг
- Оцет столовий 9% – 0,5 л.
- Сіль – 300 гр.
- Часник – 200 гр.
- Перець чилі – 4 шт.
- Вода – за смаком
- Масло рослинне – 70 гр.
Процес приготування:
Як приготувати баклажани на зиму з часником? Помити баклажани максимально ретельно, прибрати хвостики. Порізати овочі на кубики невеликого розміру. Шкірку знімати при цьому не треба. Висипати порізані баклажани в глибоку миску, посипати сіллю і перемішати. Дати постояти 2 години при кімнатній температурі.
Скласти кубики баклажанів в друшляк і ретельно промити кілька разів водою від виділився соку. Таким чином ми позбавляємося від гіркоти в плодах. Дочекатися, поки зайва волога повністю стече, потім пересипати баклажани в каструлю, влити чисту воду і встановити каструлю на плиту. Після закипання влити в оцет овочі, варити 10 хв.
Для заправки гіркий перець почистити від насіння і помити. Часник почистити і прибрати кінчики. Скласти часник і перець в м’ясорубку або чашу блендера і подрібнити. Влити рослинне масло і перемішати ретельно, вийде паста. Можна подрібнити овочі ножем, але різати потрібно дуже дрібно.
Злити з тушкованих баклажанів воду, відкинувши на друшляк, змішати овочі з перцем і часником в маслі. Розкласти салат по простерилизованным банкам. Закатати банки прокип’яченими кришками. Дати повністю охолонути до кімнатної температури і лише тоді винести на холод на зберігання.
Приємного апетиту!
Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Закуска з баклажанів на зиму Мариновані баклажани на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму