Гострий салат з баклажанів чудово доповнить ваше звичайне зимове меню. Ця закуска підійде до рису і картоплі, курки і м’яса. Хоч баклажани по цьому рецепту готуються не так швидко, як хотілося б, але результат того вартий.
Інгредієнти: на 1 л.
- Баклажан – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 1 – 2 головки
- Перець чилі – 2 шт.
- Масло соняшникове – за смаком
- Оцет столовий 9% – 120 мл
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування баклажанів по-новому на зиму. Баклажани помийте, обсушіть, очистіть від шкірки і наріжте шарами по 0,5 сантиметра завтовшки.
Розігрійте сковорідку, збризніть її поверхню олією, викладіть на неї скибочки баклажанів, зверху овочі збризніть олією. Обсмажте баклажани з двох сторін. Так зробіть з усіма нарізаними баклажанами. Перекладіть обсмажені овочі в миску.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння. Гострий перець вимити і видалити з нього насіння.
Цибулю наріжте тонкими півкільцями, змішати його з баклажанами.
Часник і перець перекладіть в чашу блендера і подрібніть їх.
Подрібнений часник і перець додайте до баклажанів, добре перемішайте.
Змішайте в окремій ємності воду, оцет, сіль і цукор. Ретельно розмішайте суміш, щоб цукор і сіль повністю розчинилися. Потім перелийте її до овочів.
Банки для закаток ретельно помийте і стерилізуйте. Розкладіть салат з баклажанів з сухим банкам.
Банки з баклажанами по-новому необхідно простерилізувати в окропі. Для цього покладіть в каструлю рушник, встановіть на нього банки, залийте в каструлю воду, банки прикрийте кришками. Кип’ятіть заготовки 20 хвилин.
Після стерилізації щільно закрийте банки кришками і залиште при кімнатній температурі остигати. Зберігайте закачування з баклажанів в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Баклажани з часником на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів і цибулі на зиму