Баклажани на зиму з болгарським перцем і часником сподобається всім! Баклажани заготовляють на зиму зазвичай в томатній заливці. У цьому рецепті вам пропонується замаринувати їх в заливці з солодкого перцю і часнику. Ваша закуска буде красивою і яскравою. Баклажани наріжемо великими шматочками і обсмажимо в маслі. Готуємо зі стерилізацією.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Баклажан – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Часник – 0.66 ст.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 80 мл
  • Перець чилі – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати баклажани на зиму з болгарським перцем і часником? Баклажани добре помийте і кухонним рушником витріть насухо. Потім наріжте їх на кружальця або великі брусочки.

Помістіть баклажани в глибокий посуд і посипте сіллю. Для цього кількості «синеньких» досить 2 ч. л. солі. Баклажани з сіллю добре перемішайте і залиште на 1 годину. За цей час піде гіркоту, баклажани дадуть свій сік, не вберуть багато масла при смаженні і добре зберігають форму під час готування.

Потім приготуйте заливку для них. Солодкі перці (бажано насиченого червоного кольору) очистіть від плодоніжок, насіння і перегородок і наріжте на шматочки.

Почистіть часник. За бажанням можете взяти трохи гострого перцю.

Перці і часник перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами.

Отриману масу перекладіть в миску, додайте вказане в рецепті кількість оцту і цукру, добре перемішайте і залиште на деякий час.

Шматочки баклажанів руками трохи відіжміть від соку і обсушити на рушнику.

Потім їх кількома порціями обсмажте на розігрітому рослинному маслі. Смажте баклажани до золотистого кольору з усіх сторін.

Обсмажені баклажани перекладайте зі сковорідки на тарілку, щоб масло максимально скло.

Поки смажаться баклажани, будь-яким способом стерилізуйте банки і кришки.

Обсмажені баклажани пошарово і щільно укладіть в підготовлені банки, перешаровуючи їх заливкою з перцю і часнику. Банки заповніть до самого верху.

Потім банки з баклажанами стерилізуйте за загальними правилами в окремій великій каструлі протягом 20 хвилин.

потім Банки герметично закупорьте, переверніть догори дном і остудіть під будь-який «шубою».

Їжте на здоров’я!

Баклажани в аджике на зиму Гострий салат з баклажанів на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салати з баклажанів на зиму