Баклажани по-вірменськи – пікантна закуска, яка відрізняється простотою приготування, але при цьому має досить екзотичний смак і оригінальне оформлення. Таке блюдо, безсумнівно, стане справжньою прикрасою святкового столу і не залишить байдужим навіть найвибагливішого гурмана.
Інгредієнти: на 1 л.
- Баклажан – 3 шт.
- Масло рослинне – 400 мл
- Перець чилі – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Кінза – 5 гілочок
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
- Приправа (на вибір) – 1/5 ч. л.
Процес приготування:
Готувати баклажани на зиму по-вірменськи просто! Для початку необхідно підготувати продукти, які знадобляться в процесі приготування. Овочі промиваємо і видаляємо з них хвостики і плодоніжки. Підготовлені баклажани відварюємо в киплячій воді протягом п’яти хвилин. Після цього дочекайтеся, поки з баклажанів стече зайва вода.
Тепер нам необхідно обидва види перцю нарізати невеликими кубиками і викласти в окрему ємність. Промиту петрушку дрібно рубаємо і відправляємо до подрібненого перцю.
Туди ж відправляємо спеції, сіль, а також часник, який попередньо необхідно пропустити через м’ясорубку.
Також в загальну масу вливаємо оцет і рослинне масло. Потім все ретельно перемішуємо.
Тепер беремо відварні баклажани і в центрі кожного плоду робимо надріз для того, щоб в нього помістити начинку.
Розподіляємо начинку в центр баклажана
Потім начинені баклажани викладаємо в окрему каструлю і заливаємо олією.
Поверх овочів укладаємо прес і залишаємо в прохолодному місці на п’ять днів.
Через п’ять днів розкладаємо начинені баклажани в стерилізовані банки і закатуємо кришками.
Такі заготовки найкраще зберігати в темному прохолодному місці.
Баклажани з часником на зиму Баклажани як гриби на зиму Гострий салат з баклажанів Гострий салат з баклажанів на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму