Влітку в сезон грибів що тільки з ними не роблять: закочують в маслі, смажать, сушать. Пропоную взяти ваші улюблені гриби і закатати їх разом з шматочками баклажанів у смачний оригінальний салат.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Баклажан – 1 кг
  • Часник – 4 зуб.
  • Гриби – 0,5 кг
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з баклажанів і грибів на зиму просто! Вибрати щільні баклажани, але при цьому не старі. Їх помити в холодній воді, витерти рушником. Зрізати кінчики з плодів з обох сторін. Кожен баклажан обернути фольгою. Запікати плоди близько 35-50 хв. в духовці, нагрітій до 200 градусів. Плоди стануть м’якше, але при цьому не будуть втрачати своєї форми.

Ріпчасту цибулю почистити, помити і порізати кільцями. Якщо цибулини попалися великі, їх краще порізати на четвертинки і далі нарізати брусочками.

Гриби можна взяти будь-які, головне, щоб вони були їстівними. В даному випадку використовувалися печериці. Змити з грибів пил і бруд, шкірку можна не чіпати. Закип’ятити воду, покласти в неї гриби. Варити приблизно 20 хв. на середньому вогні.

Зварені гриби перекласти в друшляк, дати їм охолонути, дочекатися, поки стече зайва вода.

Влити в сковороду олію, покласти гриби, порізані навпіл. Встановити інтенсивний вогонь і обсмажувати гриби до золотистої гарної скоринки. Викласти їх в окрему ємність.

У тій же сковороді розігріти ще невелику кількість рослинного масла. Викласти туди цибулю і обсмажувати до золотистого кольору.

Баклажани остудити після запікання, зняти з них шкірку. Порізати плоди великими скибочками.

У глибокій мисці змішати гриби, баклажани, цибулю, порізану на шматочки часник. Все посолити, поперчити, всипати цукровий пісок і влити оцет. Ретельно, але акуратно перемішати.

Банки з кришками помити в содовому розчині, сполоснути. Банки стерилізувати над чайником, кришки прокип’ятити. Щільно утрамбувати овочеву суміш з грибами в банки.

Стерилізувати салат близько 50-60 хв., прикривши кришками.

Заготівлю закатати за допомогою машинки, перевернути і тепло укутати.

Перемістити баклажани з грибами в підвал або льох. Відкривати взимку салат і насолоджуватися його смаком.

Приємного апетиту!

Баклажани як гриби на зиму Гострий салат з баклажанів Гострі салати на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салати без помідорів на зиму Салати з баклажанів на зиму