Для любителів всіляких гострих зимових закаток, пропоную приготувати обалденние баклажани в аджике на зиму. Пікантна закуска має чудовий запах і смак. Її яскраві фарби нагадують про літо. Така закуска додасть різноманітність вашому звичного меню.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Баклажан – 2 кг
- Часник – 2 головки
- Помідори свіжі – 1 кг
- Перець чилі – 2 шт.
- Масло рослинне – 150 мл
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати баклажани в аджике на зиму обалденние. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування гострої закуски з баклажанів.
Ретельно вимийте стиглі і красиві баклажани. Просушіть їх паперовими рушниками і наріжте кружечками завтовшки не більше одного сантиметра.
В глибоку ємність викладіть підготовлені баклажани. Добре посоліть і перемішайте руками. Залиште приблизно на 40 хвилин, прикривши чистим кухонним рушником.
Підготуйте банки, вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
Баклажани промийте в холодній проточній воді, залиште на деякий час, щоб зайва рідина скла, а потім промокніть паперовими рушниками. Баклажани збризніть невеликою кількістю рослинної олії, викладіть на деко, застелений пекарської папером, і запікайте 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Тим часом ретельно вимийте помідори, обсушіть і вирізати плодоніжку. Часник очистіть від лушпиння і промийте. Гострий і болгарський перець вимийте, а потім очистіть від насіння і серцевини.
Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку, також можна скористатися кухонним комбайном або блендером. Щоб закачування не вийшла водянистою, вибирайте м’ясисті помідори.
Подрібнені овочі вилийте в каструлю з товстим дном, додайте необхідну кількість рослинного масла, солі і цукрового піску. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Потім викладіть запечені баклажани, зменшіть вогонь і варіть закуску 7-10 хвилин.
Зніміть з вогню і влийте столовий оцет, акуратно перемішайте.
Гарячу закуску з баклажанів акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками.
Переверніть банки з баклажанами догори дном. Залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою.
Потім переверніть охолоджені банки з закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Баклажани в аджике на зиму Баклажани по-грузинськи на зиму Гострий салат з баклажанів Гострі баклажани на зиму Салат з баклажанів і перцю на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму