Це цікавий рецепт заготівлі баклажанів на зиму. В ньому баклажани запікаються в духовці, а потім настоюють аджике по-корейськи, корейська смак якої визначається часником, червоним пекучим перцем і коріандром. Смак таких баклажанів виходить абсолютно новим.
Інгредієнти: на 3 л.
- Баклажан – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1.5 кг
- Морква – 1 кг
- Часник – 2 шт.
- Перець чилі – 2 шт.
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 300 мл
- Оцет яблучний 6% – 350 мл
- Коріандр мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати баклажани в аджике по-корейськи просто! Баклажани ретельно промийте, наріжте на кружечки товщиною до 1 см, посипте їх сіллю і залиште на 40 хвилин.
За цей час приготуйте аджику по-корейськи. Солодкий перець і головки часнику почистіть. Потім подрібніть їх в чаші блендера. Отриману масу перекладіть в окремий посуд.
Таким же чином подрібніть очищену моркву і пекучий перець.
Подрібнену моркву перекладіть до перцю і додайте до них вказане в рецепті кількість солі, цукру, меленого коріандру. Потім налийте рослинне масло, оцет і перемішати. Ваша аджика по-корейськи готова.
Шматочки баклажанів перекладіть на застелений папером і трохи змащене маслом деко і протягом 20 хвилин запечіть в духовці при 180°С.
Запечені баклажани перекладіть в приготовлену аджику і залиште на 2 години для настоювання.
За цей час стерилізуйте в мікрохвильовці баночки і прокип’ятіть кришки для заготівлі.
Баклажани, витримані 2 години в аджике, перекладіть в підготовлені банки і стерилізуйте їх за загальними правилами. Час стерилізації визначайте за обсягом баночок з заготівлею. Потім баночки остудіть під теплим покривалом і перенесіть в місце зберігання.
Вдалих заготовок!
Баклажани з часником на зиму Гострий салат з баклажанів Салат з баклажанів без стерилізації на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів з часником на зиму Салат з баклажанів, перцю і моркви на зиму Салат з баклажанів, перцю і часнику на зиму Салат з моркви на зиму