Проста у виконанні заготівля доведеться до речі, коли не хочеться влаштовувати багатокомпонентні салати. Баклажани в заготівлі залишаються трохи твердими, вони підійдуть для використання в соусах або овочевих супах.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Баклажан – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Часник – 3 головки
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати баклажани в томаті на зиму? Баклажани вимити і нарізати товстими кружечками, всипати половину солі і перемішати.
Часник розібрати на зубчики і почистити, помити.
Помідори вимити, видалити щільну білу частину, порізати дольками. Перекрутити томати і часточки часнику через м’ясорубку, скласти в каструлю і поставити на середній вогонь.
Варити заготівлю, періодично помішуючи, 10 хв
Покласти в томатну масу шматочки баклажанів, перемішати. Прикрити каструлю кришкою і варити приблизно 25 хв., не забуваючи періодично заважати. Баклажани не повинні розм’якшуватися до стану кашки.
Коли овочі протушатся, додати оцет, цукровий пісок і сіль, варити ще 5 хв
Розлити гарячу масу по простерилизованным скляним банкам, закрутити кришками або закатати. Перевернути догори дном заготовки, загорнути в теплу ковдру і залишити до вечора остигати.
Перенести банки на зберігання і використовувати протягом 9 місяців.
Приємного апетиту!
Баклажани в аджике на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Закуска з баклажанів на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салати з баклажанів на зиму