Хочу поділитися цікавим рецептом баклажанної ікри по-вірменськи на зиму. Процес приготування досить довгий, але це того варто. Баклажанна ікра виходить досить ароматною з великою кількістю корисних овочів і зелені.


Інгредієнти: на 7 арк.

  • Болгарський перець солодкий – 1,5 кг
  • Баклажан – 5 кг
  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 кг
  • Перець чилі – 4 шт.
  • Масло рослинне – 1 л
  • Часник – 4 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт баклажанної ікри на зиму по-вірменськи гранично простий! Зважте необхідну кількість цибулі і часнику. Зелень вибирайте за власним смаковим уподобанням.

Зважте необхідну кількість червоного болгарського перцю, баклажанів, помідорів та гострого перцю. Овочі ретельно промийте і обсушіть.

Підготовлені овочі обпаліть на газовій плиті, запечіть в духовці або на мангалі. Запечені до чорної кірочки овочі викладіть у пакет і загорніть. Залиште на деякий час. Потім очистіть шкірку з овочів, болгарський і гострий перець очистіть від серцевини. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння і промийте під водою.

Очищений ріпчасту цибулю наріжте великим кубиком.

Глибоку добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії і обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору.

Обсмажений ріпчасту цибулю викладіть в миску.

З допомогою м’ясорубки подрібніть запечені і очищені баклажани, болгарський і гострий перець.

Потім пропустіть через м’ясорубку обсмажений ріпчасту цибулю.

Подрібнені овочі викладіть в глибоку каструлю з товстим дном.

Запечені і очищені помідори пропустіть через м’ясорубку.

Подрібнені помідори вилийте в каструлю до решти інгредієнтів.

Ретельно перемішайте і поставте на середній вогонь.

Сік, що утворився від овочів, і рослинне масло влийте в каструлю. Добре перемішайте.

Доведіть овочеву масу до кипіння, зменшіть вогонь і варіть баклажанну ікру приблизно годину, періодично помішуючи.

Додайте необхідну кількість кухонної солі і ретельно перемішайте. Продовжуйте варити ікру під кришкою ще 1,5 години.

Тим часом зелень ретельно промийте під холодною проточною водою і обсушити її.

Обсушену зелень дрібно нарубіть гострим ножем, додайте в овочеву масу приблизно за 30 хвилин до кінця варіння і ретельно перемішайте.

Часник пропустіть через прес або подрібніть за допомогою блендера.

Викладіть подрібнений часник в каструлю до баклажанної ікри за 15 хвилин до готовності.

Банки вимийте і стерилізуйте їх в духовці, мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки закип’ятіть в каструлі. Гарячу баклажанну ікру зніміть з вогню, акуратно розкладіть по стерильним банкам.

Банки з ікрою помістіть в каструлю, дно якої попередньо застеліть кухонним рушником, налийте теплої води по плечики банок.

Банки накрийте стерильними кришками, закрийте каструлю кришкою, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і стерилізують банки приблизно 1 годину.

Спеціальним пристосуванням акуратно вийміть гарячі банки з баклажанної ікрою і закатайте закаточной машинкою.

Переверніть банки з ікрою догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою.

Потім переверніть охолоджені банки з баклажанної ікрою по-вірменськи і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Спробуйте готову баклажанну ікру, намазати її на шматочок свіжого хліба.

Приємного апетиту!

Баклажани з перцем на зиму Баклажани з часником на зиму Баклажани на зиму Гострі баклажани на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів та помідорів на зиму Салат з баклажанів, томатів і перцю на зиму