Апетитні баклажани в томатному соусі потрібно обов’язково заготовляти на зиму, бо баклажани самі по собі не дуже добре зберігаються. Можна заморозити або кожен раз купувати свіжі, однак набагато приємніше відкрити баночку вже готової закуски, яку можна додати в будь-яку страву або створити гарнір до м’яса.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Баклажан – 1 кг
  • Помідори свіжі – 0,6 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чилі – за смаком
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт баклажанів на зиму в томатному соусі простий у приготуванні! Промийте баклажани в проточній воді, після чого видаліть хвостики у них і наріжте на полукружочки. Складіть баклажани в миску і пересипте їх сіллю. Хвилин через десять промийте баклажани і обсушіть їх.

Далі треба промити томати і нарізати на невеликі шматочки довільним чином. Томати покладіть в чашу блендера і пюрируйте. Потім промийте і очистіть гіркий перець і додайте його до томатів, заново збивши суміш.

Пюре з томатів з гострим перцем, вилийте в чашу мультиварки.

Закрийте кришку приладу і встановіть режим «Гасіння» на годину.

Масло, сіль і цукор відміряйте і відставте в сторону. Очистіть часник і пропустіть його через прес або дрібно порубаєте.

Через п’ятнадцять хвилин гасіння томатного пюре додайте в чашу сіль з цукром, часник, масло і протушкувати все разом хвилин п’ять.

Далі додайте в ємність з томатним соусом баклажани, влийте оцет і готуйте баклажани до кінця програми. Можете додати спеції і зелень за смаком.

Банки для заготівлі промийте в проточній воді, а потім стерилізуйте їх над підготовкою баклажанами в режимі «Варка на пару» протягом п’ятнадцяти хвилин.

Розподіліть баклажани в соусі по стерильним баночках і відразу ж закрийте їх стерильними кришками. Дайте заготівлі охолонути під ковдрою, а потім приберіть на зберігання в комору або льох.

Баклажани з часником на зиму Салат з баклажанів Вогник на зиму Салат з баклажанів пальчики оближеш на зиму Салат з баклажанів, помідорів і перцю на зиму