Якось спонтанно спробувала приготувати з того, що було в холодильнику, цікаве блюдо – баклажани з салом на мангалі. Блюдо вийшло просто неймовірним смаком з ароматом димку. Тепер жоден пікнік не обходиться без цієї ароматної і соковитою закуски.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Баклажан – 2 шт.
- Сало свиняче – 150 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Кріп – за смаком
- Кінза – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець червоний мелений – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати баклажани з салом на мангалі просто! Заздалегідь розведіть вогонь і дайте прогоріти вугіллю.
Сало наріжте скибочками. Посоліть з двох сторін, додайте червоний і чорний мелений перець за смаком.
Баклажани ретельно вимийте і обсушіть за допомогою паперових рушників. Розріжте поперек, не дорізуючи її до кінця. У кожен розріз налийте невелику кількість оливкової олії і злегка посоліть. У кожен розріз покладіть скибочку сала. Баклажани акуратно, щоб не пошкодити, проткніть шампуром.
Шампури з баклажанами викладіть на мангал і готуйте приблизно 20-25 хвилин, періодично перевертаючи. Поки готуються баклажани, зелень кропу і зелень кінзи ретельно промийте під проточною водою, струсіть зайву вологу і дрібно нарубаєте гострим ножем. Часник очистіть від лушпиння і промийте. Очищений часник натріть на дрібній тертці або пропустити через прес.
апетитні Готові баклажани зніміть з мангалу, викладіть на блюдо і присипте дрібно нарізаною свіжою зеленню і ароматним часником, а потім відразу подавайте на стіл до шашлику.
Приємного апетиту!
Баклажани на мангалі Овочі гриль на мангалі