Ароматні та ніжні бананові капкейки на кефірі – відмінний десерт до чаю або кави. Тісто замішується на кефірі з додаванням рослинної олії, тому капкейки виходять повітряними і легкими. Кориця надає капкейкам приголомшливий аромат, а трохи волоських горіхів – приємне горіхове післясмак. Рецепт універсальний, тому якщо у вас немає форми для капкейків, із зазначеної кількості продуктів з легкістю можна спекти кекс, єдине – необхідно збільшити час випічки до 45-55 хвилин.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Кефір – 80 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Банан – 2 шт.

Процес приготування:

Для приготування бананового капкейків на кефірі ми будемо використовувати стиглі трохи м’які банани. Якщо ви хочете, щоб у тесті збереглися шматочки банана – розімніть їх виделкою, якщо ж хочете отримати рівну текстуру тесту – подрібніть банани на блендері.

В невелику ємність розбиваємо яйця і збиваємо їх віночком з дрібкою солі.

Бананове пюре викладаємо в глибоку миску, додаємо кефір, рослинне масло і цукор. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної консистенції.

Потім в бананову масу додаємо яйця і ще раз добре перемішуємо вінчиком.

В окремій ємності змішуємо сухі інгредієнти: просіваємо борошно, додаємо соду і корицю.

Сухі інгредієнти викладаємо в тісто і добре перемішуємо, щоб не було грудочок.

Волоські горіхи викладаємо на розігріту суху сковороду і обсмажуємо на невеликому вогні протягом 5-7 хвилин. Після чого горіхи подрібнюємо великим ножем. Даємо горіхам трохи охолонути і додаємо в тісто.

У форму для випічки капкейків викладаємо паперові формочки і заповнюємо їх на 2/3 тестом, в процесі випікання вони піднімуться. Ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на 15-20 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.

Готові капкейки виймаємо з духовки і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб вони охололи. Після чого виймаємо їх з форми і викладаємо на решітку, щоб вони повністю охололи.

Готові капкейки викладаємо на блюдо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо на стіл. Приємного чаювання!

Бананові кекси на кефірі Бісквітні кекси Кекс з горіхами Кекс з корицею Кекс на кефірі в духовці Кекси без вершкового масла Кекси на кефірі Кекси на кефірі з родзинками