Банановий кекс в мікрохвильовці готується за лічені хвилини, а для його приготування потрібно мінімум інгредієнтів. Поєднання повітряного бананового десерт зі збитими вершками – непередаване задоволення!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Банан – 1 шт.
- Цукрова пудра – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Ванілін – 1 щіпка
- Масло вершкове – 10 гр.
- Борошно пшеничне – 4 ч. л.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Вершки збиті – для прикраси
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування бананового кексу в мікрохвильовці? Банан беремо стиглий і м’який, розминаємо його в пюре за допомогою виделки або заглибного блендера.
Додаємо яйце, цукрову пудру і ванілін, ще раз все перемішуємо блендером до однорідної консистенції. В рецепті краще використовувати цукрову пудру, так як цукор не встигне повністю розтанути за короткий час, в готовому кексі буде відчуватися його структура.
Вершкове масло ставимо в мікрохвильовку на 30-35 секунд, розтоплюємо його до рідкого стану. Додаємо його до бананової суміші.
Просіваємо борошно, додаємо розпушувач. Перемішуємо за допомогою блендера, щоб не було грудочок.
Перекладаємо тісто в красиву глибоку чашку, ставимо в мікрохвильову піч на 1 хвилину 20 секунд і виставляємо потужність 800 ватт.
Готовий кекс дістаємо з мікрохвильовки, даємо охолонути. Прикрашаємо шматочками банана і збитими вершками (збиті вершки можна замінити ванільним морозивом). Приємного апетиту!
Кекс без какао в гуртку за 5 хвилин в мікрохвильовці Кекс в мікрохвильовці без какао Кекси без родзинок Кекси в гуртку за 5 хвилин в мікрохвильовці Кекси з бананом