Банановий кекс в мікрохвильовці готується за лічені хвилини, а для його приготування потрібно мінімум інгредієнтів. Поєднання повітряного бананового десерт зі збитими вершками – непередаване задоволення!


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Банан – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 4 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Вершки збиті – для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування бананового кексу в мікрохвильовці? Банан беремо стиглий і м’який, розминаємо його в пюре за допомогою виделки або заглибного блендера.

Додаємо яйце, цукрову пудру і ванілін, ще раз все перемішуємо блендером до однорідної консистенції. В рецепті краще використовувати цукрову пудру, так як цукор не встигне повністю розтанути за короткий час, в готовому кексі буде відчуватися його структура.

Вершкове масло ставимо в мікрохвильовку на 30-35 секунд, розтоплюємо його до рідкого стану. Додаємо його до бананової суміші.

Просіваємо борошно, додаємо розпушувач. Перемішуємо за допомогою блендера, щоб не було грудочок.

Перекладаємо тісто в красиву глибоку чашку, ставимо в мікрохвильову піч на 1 хвилину 20 секунд і виставляємо потужність 800 ватт.

Готовий кекс дістаємо з мікрохвильовки, даємо охолонути. Прикрашаємо шматочками банана і збитими вершками (збиті вершки можна замінити ванільним морозивом). Приємного апетиту!

Кекс без какао в гуртку за 5 хвилин в мікрохвильовці Кекс в мікрохвильовці без какао Кекси без родзинок Кекси в гуртку за 5 хвилин в мікрохвильовці Кекси з бананом