Це рецепт для любителів бананової і сирною випічки. Сирно-бананові мафіни мають більш щільну текстуру та випікаються довше, ніж звичайні, і можуть бути відмінним десертом або сніданком. Їсти їх можна і в теплом, і в холодному вигляді, можна розігріти в мікрохвильовій печі.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Яйце – 4 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Банан – 2 шт.
  • Борошно – 250 гр.
  • Розпушувач тіста – 1.5 ч. л.
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до готування сирно-бананових мафінів. У посуд для замішування тіста розбийте яйця, насипте цукор, ванілін і з допомогою міксера розітріть їх до білого кольору. Потім додайте розтоплене в мікрохвильовці масло і ще раз перемішайте міксером.

В інший посуд покладіть сир і розітріть його виделкою. Банани очистіть від шкірки і наріжте на невеликі кубики.

Нарізані банани перекладіть до сиру і ложкою акуратно перемішайте.

До бананів з сиром перелийте рідку частину тіста і ще раз все перемішайте ложкою.

Борошно просійте на сито, змішайте з розпушувачем і пересипте до сирно-бананової основі. Акуратно вимішайте тісто. Потім розкладіть тісто у формочки для маффінів і випікати вироби в духовці, розігрітій до 180°С протягом 45 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною шпажкою випічки.

Спечені мафіни остудіть і тільки потім вийміть з формочок, так як мафіни досить вологі і можуть зламатися. Потім посипте їх цукровою пудрою і можете подати до столу.

Їжте на здоров’я!

Бананові кекси в силіконових формочках Ванільні кекси Кекси без родзинок Сирні кекси в силіконових формочках Сирно-бананові кекси