Пропонуємо рецепт закачування березового соку, як у магазині. Тут простий склад і зрозумілі пропорції. І, що важливо, спосіб абсолютно не клопіткий.
Інгредієнти: на 3 л.
- Сік березовий – 3 л
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати березовий сік в магазині? Березовий сік проціджують через дрібне сито або марлю в об’ємну каструлю, щоб позбутися від дрібного випадкового сміття.
Додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту. Перемішуємо і ставимо на плиту.
Нагріваємо сік до гарячого, практично киплячого стану. До кипіння не доводимо.
Банки моєму, стерилізуємо будь-яким зручним способом. Так само чинимо і з кришками.
Розливаємо в підготовлену тару гарячий березовий сік.
Відразу закручуємо стерилізованими банки сухими кришками. Перевертаємо тару догори дном для перевірки герметичності і в такому положенні залишаємо сік остигати. Охолоджені банки прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Березовий сік з лимоном Березовий сік з цукром і лимонною кислотою